Участь у загальних зборах Відділення землеробства, меліорації та механізації НААН та Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку НААН

23 листопада 2022 року відбулося засідання Загальних зборів Відділення землеробства, меліорації та механізації НААН, у якому взяли участь директор Інституту сільського господарства Полісся НААН Сергій Рижук, заступник директора з наукової роботи Іван Савчук.

Захід пройшов у змішаній формі. Частина членів Відділення та запрошених була присутня безпосередньо у конференц-залі Інституту водних проблем і меліорації НААН і близько 30-35 учасників приєдналися за допомогою комунікаційної платформи Zoom.

На порядок денний винесено наступні питання:

 1. Доповідь на тему: «Стан та основні завдання наукового забезпечення досягнення оптимального рівня водної безпеки України». Доповідач: директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Яцюк М.В.

2. Звіти академіків НААН Булигіна С.Ю., Величка В.А., Сташука В.А., Тараріка Ю.О., Черновола М.І. та членів-кореспондентів НААН Бондаря О.І., Бикіна А.В., Сінченка В.М. за 2018-2020 рр.

Цього ж дня у віддаленому (заочному) режимі відбулося засідання загальних зборів Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку за наступним порядком денним:

1. «Актуальність та особливість наукових досліджень в умовах воєнного стану».

Доповідь: Вінюков О.О. – в.о. Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, д. с-.г. н.

2. Інформація щодо діяльності наукових установ Відділення в умовах воєнного стану та щодо претендентів на заміщення вакансій дійсних членів (академіків) НААН та членів-кореспондентів НААН.

Інформація: Вергунова В.А. – академіка-секретаря Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку, академік НААН.

До розгляду питань порядку денного долучився директор ІСГП Сергій Рижук.